Briefing

briefing deelnemers

1e editie Turnova Trappenloop

www.trappenloop.be

4 mei 2024

Turnovatoren Turnhout

Met dank aan onze partners

Buiten Gewoon Sporten vzw (BGS) en Alzheimer Liga Vlaanderen dankt je voor je deelname aan onze 1e editie van de Turnova Trappenloop. In deze briefing vind je belangrijke informatie met betrekking tot het verloop van de trappenloop. Neem deze grondig door.

Er is nog de mogelijkheid om ter plaatse in te schrijven op de vacante plaatsen!

BGS wenst je een fijne, sportieve trappenloop toe! Via deze weg willen we ook al onze partners danken voor hun steun aan dit event.

Locatie en bereikbaarheid

De 1e editie van de Turnova Trappenloop vindt plaats in de Turnovatoren. Plaats van vertrek is op de Grote Markt (oostzijde) tegenover de doorsteek naar de Turnovatoren.

Kom je van buiten Turnhout? Volg dan de dynamische parkeerbewegwijzering (elektronische parkeerwijzers) naar de gewenste parkeerzone in de Turnhoutse binnenstad. Op de dynamische borden zie je de route naar de beschikbare centrumparkings en het aantal vrije parkeerplaatsen.

De parkeerwegwijzers geven ook aan waar je de gratis randparkings (Park + Ride) vindt: parking Stadspark (P+R1) en parking Boomgaardplein (P+R2). Daar ben je op maar tien minuten wandelafstand van het centrum. Onder de Turnovatoren bevindt er zich ook een parking. Meer info kan je hier vinden.

Let op, de Otterstraat, verbinding tussen de ring en de Grote Markt is vanaf 1 mei afgesloten. Meer info over de werkzaamheden kan je hier vinden.

Wedstrijd

De Turnova trappenloop vindt plaats op zaterdag 4 mei 2024. Het onthaal bevindt zich op de Grote Markt van Turnhout en is geopend vanaf 13.45u. Vanaf 14.30u starten de deelnemers met een interval van minimum 30 seconden. De laatste start is voorzien om 17.50 u.  De deelnemers die zich vooraf online hebben ingeschreven, kunnen hun exacte starttijd vinden binnen het gekozen tijdsblok vanaf 2.05.24 op www.trappenloop.be

De deelnemer meldt zich ten laatste 30 minuten voor zijn toegekende start aan bij het onthaal op de Grote Markt van Turnhout.  Op vertoon van identiteitskaart,  en QR code ontvangt de deelnemer een startpakket met borstnummer(s) en polsbandje.   

Omkleden en vestiaire:

Aan het einde van de Kursaalpoort, aan het Turnovaplein, kan je in het pand naast Poké Bowl de bewaakte vestiaire vinden.  Het persoonlijke materiaal kan hier veilig in bewaring gegeven worden op voorwaarde dat al het materiaal in 1 tas of zak wordt gestoken. Losse kledingstukken of materialen worden niet aanvaard. Je kan je aanmelden aan de vestiaire op vertoon van je borstnummer en polsbandje. Na afloop kan het materiaal terug opgehaald worden op vertoon van borstnummer en bij afgifte van het polsbandje. In de voorziene omkleedruimte mag geen persoonlijk materiaal achtergelaten worden. De organisatoren zijn niet verantwoordelijk voor eventueel verlies of diefstal van persoonlijk materiaal of borstnummer.

Klaar voor de start:

Minimum 10 minuten voor je toegekende starttijd meld je je individueel of in team aan bij de pré-start aan het podium op de Grote Markt. Hier krijgt iedere individuele deelnemer of alle leden van de competitieve teams een elektronische chip voor de tijdregistratie overhandigd en kan daar ook het tijdregistratiesysteem getest worden.  Je passeert nadien het pré-startpodium voor een korte babbel – briefing en steekt dan via het regenboogzebrapad de straat over naar de effectieve startplaats.

Start- en tijdsregistratie:

Bij de individuele deelnemers en de competitieve teams voorziet de organisatie een elektronische tijdsregistratie door middel van het systeem Sportident.

Het gebruik van een SPORTident is heel eenvoudig. Voor de start is er nog de kans om met je SPORTident te oefenen. ‘Clear’ – ‘Check’ – ‘Start’ is de volgorde voor de start om je SPORTident te registreren. Bij aankomst doe je dit bij ‘Finish’.

De startofficial bepaalt wanneer je start. Jouw tijd begint te lopen zodra je met je Sportident chip de startpost “puncht” en eindigt bij het punchen van de finishpost op de 18e verdieping. Bij aankomst op de 18e verdieping krijg je een outprint van je gerealiseerde tijd.  Bij een groep competitief zal de tijd van de 4e trappenloper als eindtijd tellen. Het borstnummer moet niet ingeleverd worden.  De ranking van de tijden is tevens online te volgen via een QR code op de outprint van je tijd en de QR code aan het podium op de Grote Markt.

Deelnemers volgen de instructies van de stewards, veiligheidspersoneel en organisatie.  Deze personen herken je aan hun groene trappenlooporganisatie T-shirt en de oranje fluohesjes.

Deelnemers gedragen zich 100 % fairplay waardoor snellere lopers die wensen in te halen niet gehinderd worden. Probeer daarom zo veel mogelijk rechts te lopen zodat er links steeds ruimte is om in te halen.  Rechts lopen betekent dat je de buitenkant van de trappenhal neemt en dat je langs de zijde van de trapleuning plaats laat voor de snellere lopers. Deelnemers die in groep deelnemen lopen achter elkaar op de trap en laten zo ook alle ruimte voor de snellere lopers om in te halen.  In de trappenhal staan stewards die zullen waarschuwen als er een snellere loper wenst in te halen.  Het is verplicht om de instructies van deze stewards op te volgen.

Lopers worden gediskwalificeerd als:

  • ze geen vrije doorgang geven aan snellere lopers;
  • ze afwijken van het aangeduide parcours;
  • ze hun borstnummer of elektronische chip verliezen.

Bij verlies van de elektronische chip, zal de deelnemer een vergoeding van 50€ moeten betalen. Draag dus zorg voor je SPORTIDENT-elektronische chip.

Bij aankomst zijn de deelnemers verplicht om de aankomstzone vrij te houden en de instructies van de medewerkers/organisatie op te volgen. Je SPORTident lever je hier in.

Uitblazen en genieten van het fabuleuze uitzicht torenhoog:

Alle deelnemers mogen maximaal 15 minuten genieten van het verbluffende zicht vanop het dakterras van de toren.  Bij aankomst wordt op het borstnummer het uur vermeld waarop de deelnemer het terras moet verlaten.  Deelnemers houden zich strikt aan deze timing. Je ontvangt een goodiebag, want dit heb je verdiend!

Afdalen:

Voor het afdalen naar gelijkvloers wordt de 2e trappenhal gebruikt. Terugkeren via de trap waarlangs je naar boven bent gelopen of de publieke liften, is niet toegelaten.

Veiligheid

Veiligheid staat hoog aangeschreven tijdens onze Trappenloop. Daarom willen we onze deelnemers, medewerkers en supporters er ook attent op maken!

Langs de afgebakende route van de Grote Markt tot aan de ingang van de Turnova toren zullen er meerdere doorgangen zijn waarbij winkelende mensen of supporters de looproute kunnen kruisen.  Aan iedere passage zal een steward voor een veilige doortocht zorgen voor zowel deelnemers als voorbijgangers.  In de trappenhal van de toren zullen stewards staan die de veiligheid bewaren.  Een steward kan in geval van nood op directe wijze de organisatie en EHBO-medewerkers verwittigen.  Aan de aankomst is tevens een EHBO-hulppost die voor eventuele medische bijstand kan zorgen. Deelnemen is op eigen risico!

Strafste outfit

De deelnemer met de strafste outfit zal worden beloond bij de prijsuitreiking. Een aantal medewerkers zal een score geven aan deelnemers die zich op een speciale, grappige, straffe,… manier tonen.

Prijsuitreiking

Om 18.00 u zal de prijsuitreiking plaatsvinden op de Grote Markt. Voor de snelste loper (M/V) en snelste groep zal er een top 3 worden opgemaakt. Zij worden op het podium gevraagd en ontvangen een zeer exclusieve trappenloop trofee.

Livestreaming

Op de Grote Markt zal een scherm aanwezig zijn waar de beelden van op het dakterras getoond worden. Vergeet bij het bovenkomen niet te lachen voor de camera!

Goede doel

Alzheimer Liga Vlaanderen

Dat mensen met dementie vergeetachtig zijn, weet iedereen. Maar dat ze zich vaak vergeten voelen, weten veel minder mensen. 1 op 5 mensen krijgt dementie. Voor vrouwen is het cijfer zelfs 1 op 3. Dat maakt dat zo’n 200.000 mensen in ons land dementie hebben, en de cijfers blijven stijgen.  Door de taboesfeer die nog heerst rond dementie, voelt de meerderheid van deze mensen zich geïsoleerd of niet begrepen. Alzheimer Liga Vlaanderen ziet een Vlaanderen waar mensen bewust omgaan met dementie en gepaste zorg genieten, waar geen plaats is voor taboes en waar personen met alle vormen van dementie, jongdementie en hun mantelzorgers een rechtmatig, kwaliteitsvol leven leiden.

Bar

Op de Grote Markt zal de mogelijkheid geboden worden om vooraf of nadien iets te drinken. Aan het onthaal kan je cash of online drankjetons aankopen.

Nog vragen?

Indien u nog dringende vragen hebt, kan u steeds contact opnemen via info@buitengewoonsporten.be

In de hoop dat u na het lezen van deze richtlijnen met een brandend verlangen uitkijkt naar zaterdag 4 mei.

De organisatie Buiten Gewoon Sporten vzw

Bie, Sonja, Christophe, Filip, Frank, Fred, Jeff, Karl en Thomas